macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

200 år Dow/Gold förhållandet

Publicerad 2013-12-17 18:08:36 i Ekonomi,

Fram till 1913 när FED skapades var det små fluktuationer mellan Dow och Guldet. Sen fick vi perioder med mer eller mindre Fiat pengar och då kom också större svängningar mellan dessa olika investerings objekt. Förhållandet har under de senaste hundra åren varit ned mot 1 till 1 två gånger, 1929 och 1980. Inte helt otroligt att vi är på väg dit igen med tanke på att det trycks så mycket pengar runt om i världen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela