macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Bakslag för Bitcoin

Publicerad 2013-12-19 10:49:56 i Ekonomi,

Bitcoin value halved, from $1200 to $600
 

Crypto valutan Bitcoin stöter på ännu ett motstånd, nu i Kina. För bara någon vecka sedan så noterades Bitcoin i paritet med en ounze av guld, ca $1200. Nu har Bitcoin kursen halverats efter att People´s Bank of China har sagt till om att de 10 största bankerna inte skall acceptera transaktioner mellan Bitcoin och traditionella valutor. Så det blir då svårt för kineserna att kunna växla in sina Bitcoin till vanliga valutor. Det här är ett mycket stort bakslag för intresset av Bitcoin då den klart största delen av handeln sker i Kina.
Den här typen av försvåring för Bitcoin att kunna växlas till traditionella valutor kan vara vissa länders väg att försena utvecklingen av Crypto valutor. Digitala valutor har dock kommit för att stanna och det kommer att ta nya vägar när det gäller utvecklingen. Precis som när internet kom i början på 90-talet.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela