macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Bitcoin som valuta på Cypern

Publicerad 2013-12-11 15:35:43 i Ekonomi,

Crypto currency, såsom Bitcoin har accepteras av vissa stater och avvisats av vissa andra. Tyskarna tycker att det är OK, likaså Cypern som avser att göra Cypern till ett nav för handel med Bitcoin. Merril Lynch bedömer att Crypto Currencys kan komma att spela en avgörande roll när det gäller att transferera värden vid utbyte av varor och tjänster.
JP Morgan går längre än så och registrerar ett eget patent för Crypto Curencys.
Det svåra är att avgöra vad som är rätt värde på dessa nya Crypto valutor. Ett land som snabbt skulle kunna dra nytta av ett betalningssystem som utgjordes av Crypto pengar är Grekland. Som skulle prissätta interna varor i den egna Crypto valutan och låta skulderna vara kvar i Euro. Med tanke på att nya valutor kan skapas utan att behöva trycka upp sedlar så är kostnaden för länder som är illa ute mycket begränsad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela