macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Börsen sätter nya rekord. Hur länge till???????

Publicerad 2013-12-28 13:49:26 i Ekonomi,

Fed minskar stimulanserna samtidigt som ekonomin verkar ha en negativ trend. Börsen struntar i det och kör full fart framåt. Är lite 1999 varning när man värderar Twitter till över $40 miljarder dollar. Företaget är ca 7 år och har aldrig varit i närheten av en vinst dollar. Senaste kvartalet var förlusten över $64 miljoner och bara i december så har aktien gått upp över 80%.
Under sista veckan i november så sjönk tåg trafiken i USA med 16,3% jämfört med samma vecka förra året. Sista veckan före jul så var det ca 21% färre besökare i affärerna och försäljningen var ned med ca 3%. Räntan på 10 åringen i USA noterar  3% samtidigt som börsen sätter rekord varje dag. 
När spricker detta är den stora frågan inför 2014.
 
Chart By DayOnBay

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela