macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Centralbanker köper guld ändå går guldet ner.

Publicerad 2013-12-23 10:23:45 i Ekonomi,

 

Centralbankernas intresse för guldet har ökat betydligt sedan världen tryckt mer och mer papperspengar.
Fram till 2009 var centralbankerna netto säljare för att de senaste åren vara netto köpare. I stället för att de sålde 500 ton så köper nu centralbankerna 500 ton vilket är en förändring på 1 000 ton. Samtidigt som marknaden ser än 1 000 ton förändring kanar guldpriset ner över 30%. För att tillgodose den ökande efterfrågan har man varit tvungen att få ned guldpriset så man kan tömma ETF fonderna på guldet som finns där. Det borde snart vara klart och då finns det inte så många andra ställen att hämta fysiskt guld från.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela