macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Comex under press

Publicerad 2013-12-04 15:16:13 i Ekonomi,

 Det har nu gått ett par dagar sedan första dag för att ge besked om leverans för december guld. Den 27 december skall allt vara klart. På den första dagen för leverans fanns det 1 020 000 ounces guld som inte inte hade levererats medan i Comex lager för leverans var det bara 590 000 ounces guld. Det innebär om alla begär leverans så fattas det ca 400 000 ounce.
Man förstår att det just nu är stökigt på guldmarknaden och man pressar priset för att få fram säljare av fysiskt guld. Möjligen förs det nu förhandlingar om att ersätta med pengar i stället för guld. Känns som vi är nära en härdsmälta för Comex och därmed en kraftig uppjustering av guldpriset. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela