macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Dollarn vart är den på väg???????

Publicerad 2013-12-09 16:12:11 i Ekonomi,

Mycket handlar om utvecklingen för US dollarn, vart den är på väg och hur det går som reservvaluta. Den senaste tiden har varit mycket spikar i dollar kistan. Senaste och som är märkbart lite rapporterat om är avtalet mellan Singapore och Shanghai Exchange. Handeln skall utvecklas och även bedrivas i kinesisk Yuan vilket innebär ytterligare en minskning av dollarn. Frågan är hur mycket kommer dollarns att devalveras innan vi har ett nytt monetärt system. Samtidigt som man trycker nya dollar så minskar efterfrågan på redan befintliga dollar affärer. Kan bara gå åt ett håll. 
 
clip_image002

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela