macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Färre borrningar och lägre halter borgar för högre priser för guldet.

Publicerad 2013-12-17 09:23:54 i Ekonomi,

Under de nio första månaderna i år har det borrats 52% mindre än under samma period 2012. Det är inte bara mindre antal borrhål utan det som hittas i marken har dessutom betydligt lägre guld halt. Vi är nu nere på en guld halt som ligger strax över 1 gram/ton för de största bolagen. Detta medför att bolag med höga halter kommer att vara mycket attraktiva i framtiden då dessa är i minoritet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela