macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

FED bygger korthus med deflation eller inflation

Publicerad 2013-12-19 10:03:00 i Ekonomi,

Så fick vi då den första neddragningen av stimulanserna i USA, från $85 till $75 miljarder per månad. Nu var det säkert väldigt viktigt för FED att när detta skedde så skulle alla marknaderna gå åt rätt håll. Allting FED gör just nu bygger på att marknaden fortsätter sitt förtroende för alla åtgärder som dom gör och bygger sina antaganden på.
Börsen upp räntan stilla och dollarn stärkas samt att guldet skulle ner. Man undrar hur mycket FED själva var med i dessa händelser.
Deflation är ju som vi vet centralbankernas värsta fiende och då minska stimulanserna när inflationen är långt från målet innebär att FED måste vara övertygande om att inflationen kommer upp under 2014. Skulle nu inte detta vara fallet så kommer vi nog att få se en ändrad policy med mycket mera stimulanser som följd.
Dollarn stärktes marginelt och det är inte vad som står överst på FEDs önskelista inför julen. Guldet är nu nere på botten vid $1 200 och många börjar nu få en uppfattning om att FED är nog beredd att släppa upp guldet under ordnade förhållanden. Högre guldpris indikerar att inflationen är på väg upp och inte ner vilket FED är klart orolig över.

FED bygger ett mycket ostabilt korthus med inflation och deflation kort om vart annat. Ett kort kommer att riva huset. Blir det hög inflation och högre räntor eller deflation och en depression som följd är svårt att veta. Det man vet är att detta kommer att sluta med ett kraschat korthus och mycket svåra tider.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela