macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Indien på väg mot lägre guld tullar.

Publicerad 2013-12-16 13:34:44 i Ekonomi,

Indien är på väg att minska sina importtullar för guld. Under de senaste två åren har man höjt importskatten för guld från 2% till 10%. Detta har medfört att smugglingen har ökat och att den mycket viktiga smyckes branschen har lidit hårt med höga premium priser för guldet. Nästa år är det val i Indien och för att inte tappa väljare verkar det som om sittande regering kommer att minska tullarna successivt för satt inte tappa viktiga väljare. Regeringen hävdar att bytesbalansen har blivit mycket bättre och därmed kan man sänka tullarna. Men frågan är om det inte är valet som är den riktiga anledningen då oppositionen har uttalat ett klart stöd för att minska tullarna. Oavsett så är detta mycket positivt för guld priset då Indien är efter Kina den klart största köparen av denna ädelmetall.
Equivalent US Gold Price

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela