macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Investerare gillar Europa

Publicerad 2013-12-02 08:50:00 i Ekonomi,

 
Sedan i somras har det flödat in pengar till Europeiska aktie fonder. Detta har medfört en starkare Euro samt att framförallt den tyska börsen har fått en kraftig uppgång. Om det nu flödar in pengar till Europa och allt är bra med det värsta bakom oss. Varför sänker då ECB räntan? Förmodligen för att utlåningen fortsätter att minska och det medför större risk för deflation.
Pengarna söker sig till börsen för avkastning och samtidigt har vi klara signaler om att deflations spöket är mer tydligt än någonsin. Någonting måste ge vika vi kan inte ha deflation och en kraftigt stigande aktie marknad. ECB måste snart börja trycka pengar och då får vi se var tyskarna står i den frågan. Den monetära ökningen
var nämligen mycket svag i oktober långt under ECB målet om 4,5%.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela