macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Kommer börsen att tappa momentum med mindre stimulanser

Publicerad 2013-12-19 12:47:59 i Ekonomi,

Det var inte många som trodde att FED skulle minska stimulanserna just i denna månad inför jul och allt. Men så här efteråt så kan man nog tycka att det var ganska självklart. Börserna brukar vara bra i inför slutet på året och inga förvaltare vill ändra på detta fenomen. Därför kan tajmingen anses vara mycket bra och eftersom FED har mer eller mindre kontroll på alla marknader så var man säkert med och såg till att börsen gick upp och inte ned när beskedet kom. Frågan är vad som händer när vi kommer in på det nya året. En börs som går upp på likviditet borde rimligen ha svårt att hålla samma momentum när likviditeten minskar. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela