macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Papperspengar fungerar inte

Publicerad 2013-12-12 08:48:08 i Ekonomi,

Har du undrat varför vi har papperspengar som inte är bunden till en guldstandard? En av de främsta anledningarna är att staten kan finansiera projekt som behövs genom att instruera Fed att trycka mer pengar. Innan USA kopplade bort dollarn från guldet, kunde regeringen inte spendera mer pengar än vad som hölls i guld. Det höll tillbaka utgifter som inte var finasierade.

 

Resultatet av att trycka pengar leder till en enorm statsskuld. Visst är det lätt att sitta hemma och säga att vi behöver alla dessa statliga program, men visa mig hur vi ska betala för dem. Vi kan inte fortsätta att spendera pengar som vi inte har. Hur länge kan du göra detta innan du står inför en stor ekonomisk kris. 

Vem ska betala för det här? Det kommer att bli den amerikanska arbetaren. Papperspengar fungerar inte för landet. Det undergräver kraften i utbud och efterfrågan.  Bostadsmarknaden kraschade 2008 vilket borde ha varit en varning. Det blev inte så utan man har fortsatt i samma spår och har nu närmat sig en ändå större krasch. 

Idéer som förkroppsligar Sound Money

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela