macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Rekordlågt guld för leverans hos COMEX

Publicerad 2013-12-02 12:35:34 i Ekonomi,

clip_image004
 
Under torsdagen i förra veckan flyttade HSBC över 50 000 ounce guld från registrerat guld som är till för leverans till kategorin ägt guld som har en registrerad ägare. Det innebär att det nu finns ett rekordlågt lager hos COMEX som är för leverans till future marknaden. Under 600 000 ounce i lager är inte mycket om nu någon investerare skulle få för sig att begära leverans av fysiskt guld. Detta är viktigt att hålla koll på då det finns dom som tror att det är när COMEX inte kan leverara som vi får guld pyramidspelet att rasera och därmed betydligt högre fysiskt guldpris.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela