macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Rekordnivåer för företagens vinstmarginaler/BNP

Publicerad 2013-12-23 09:56:41 i Ekonomi,

 
Vi har nu haft noll räntepolitik i USA för ca 5 år. Under dessa fem år har vinstmarginalerna i förhållande till BNP ökat kraftigt och är idag på rekordnivåer. Man skall då beakta att en stor del av vinsterna har uppnåtts av dessa låga räntor och vi har nu fått en betydligt brantare yieldkurva vilket gör det betydligt svårare att få upp vinsterna ytterligare med hjälp av låga räntor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela