macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Skulderna ökar exponentiellt

Publicerad 2013-12-19 21:55:01 i Ekonomi,

När man ser ovanstående chart så framkommer det med tydlighet att vi sedan dollarn blev en av världens alla fiat valutor så är det en kreditexpansion som vida har överskridit tillväxten. Om det nu är någon som tror att det finns en möjlighet för gapet mellan skulderna och landets BNP kommer att minska, så är det matematiskt omöjligt. Snarare är att gapet kommer att öka ändå mer.
FED uttalade i går att man kommer att låta räntan ligga kvar till minst utgången av 2015. Glöm det den kommer att ligga kvar tills vi får ett helt nytt monetärt system där vi har blivit av med skuldernas värde med betydligt högre inflation. Det har hänt förut och kommer att hända igen.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela