macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

USA måste inflatera bort skulderna

Publicerad 2013-12-02 13:22:20 i Ekonomi,

http://media.peakprosperity.com/images/Debt-to-GDP-Hoisington.jpg
 
USA måste trycka pengar för att inte hamna i deflation. Har man för mycket skulder finns det bara fyra vägar att lösa problemet med. 
1) Amortera vilket är omöjligt med dagens rekordhöga skulder.
2) Skriva ned skulderna vilket skulle medföra att banker i världen skulle gå omkull.
3) Inflatera bort skulderna genom att skapa inflation från pengatryckning. 
4) Starta krig och därmed förändra monetära system och börja om från början.
 
Så här långt har punkt 3 varit den naturliga lösningen, men senaste året har även punkt 4 börjat bli den möjliga lösningen. Det blir mer och mer spänningar mellan olika områden i världen.
Jim Rickards påstår att det börjar med valuta krig för att sedan bli protektionistiska åtgärder för att sist bli ett större krig. 
Oavsett vad, så är det mycket positivt för guld och silver.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela