macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Vilka utvecklings länder är i den ekonomiska riskzonen

Publicerad 2013-12-31 11:58:57 i Ekonomi,

Turkey%20Risk.psd

Turkiet som just nu har det lite stökigt, med en valuta som fallit med ca 25% i år samt en börs som går rakt nedåt är också en av dessa länder som ligger högt när det gäller risknivån för en ekonomisk kollaps.
Thailand är också i topp med oroligheter och en valuta som tappar i värde. Med tanke på att det sedan 2009 har investerats ca 4 triljoner dollar i utvecklings länderna och att Fed nu har börjat sin väg mot mindre stimulanser så finns det skäl till oro inför 2014. Det är förmodligen i några av dessa länder vi får se ekonomiska svårigheter med spridnings effekter som följd.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela