macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Är det slut på uttagen från guld ETFs

Publicerad 2013-11-15 15:23:48 i Ekonomi,

http://www.mineweb.com/mineweb/content/en/mineweb-whats-new?oid=218150&sn=Detail
 
Det har tagits ut ca 700 ton guld från guld ETFs under årets första nio månader. Dessa ton har mättat den stora efterfrågan på guld och nu verkar det som om ägarna till guld ETFer inte är benägna att sälja och därmed minska utbudet av guld. Skulle det vara verklighet så kommer vi att gå in i 2014 med ett mycket stort överskott på efterfrågesidan och därmed med all sannolikhet få en uppgång på guldet.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela