macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Centralbankernas värsta fiende gör sig påmind.

Publicerad 2013-11-13 17:09:22 i Ekonomi,

Deflation uppstår när det sker en minskning av kreditexpansionen och inflation är när man har en ökning av krediterna. 
Centralbankerna runt om i världen kämpar för att hålla infaltionen uppe genom att trycka pengar för att kompensera för den minskade kreditgivningen. Det är en ständig kamp och just nu verkar det som att risken för ökad deflation har ökat. 
Varför är då centralbankerna så rädda för att deflationen skall få fotfäste. 
En ekonomi med stora skulder vilket vi har idag kommer då få dessa att öka i förhållandet till BNP. Skulderna finns kvar eller mest troligt kommer att fortsätta att öka samtidigt som BNP kommer att minska.
Statens intäkter minskar genom att löneökningarna försvinner och därmed högre skatteintäkter. Löneökningen kommer till genom att befintliga löneökningar kommer från att löntagaren får lägre kostnader.
Eftersom vi under de senaste 40 åren har genererat tillväxt från en allt snabbare kreditexpansion så innebär deflation en snabb och kraftig försämring av ekonomierna. Kan bli en allvarlig depression liknande den vi hade på 30-talet.
 
Centralbankerna kommer att göra allt för att undvika deflation vilket innebär att det kommer att trycka pengar tills dom blir som konfetti.
 
Allt detta är bra för guld och silver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela