macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Deflation eller?

Publicerad 2013-11-15 16:01:36 i Ekonomi,

 

Om omsättningshastigheten på pengar skall ned till samma låga tal som efter andra världskriget då lär vi få uppleva flera 100 miljarder USD i nytryckta pengar varje månad. Deflationen är centralbankernas värsta fiende.
Pengarna måste ut i samhället och inte hamna på Wall Street som dom gör nu. Nästa steg kanske är att centralbankerna börjar ta betalt för att bankerna parkerar pengar hos dem över natten.

Oavsett så är det deflations tendenser och frågan är när börsen börjar fatta att deflation inte leder till ett positivt börsklimat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela