macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Derivat, håll koll på räntemarknaden.

Publicerad 2013-11-10 12:12:00 i Ekonomi,

Enligt Bank for International Settlements "BIS" så är världens derivat marknad värderad till 693 trillioner dollar per den 30/6 2013. Av detta uppgår värdet för räntederivat till offatbara 577 TUSD. Om vi går tillbaka till 30/6 2007 precis innan den förra krisen så uppgick värdet totalt till 507 TUSD och räntemarknadens derivat uppgick till 381 TSUD. Derivaten har ökat med ca 37% och räntederivaten med ca 51% sedan 2007.
Är det någon som tror att vi har tagit tag i problemen som drog oss in i förra härdsmältan?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela