macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

ECB

Publicerad 2013-11-07 16:30:17 i Ekonomi,

Vad passar väl bättre än att få kommentera ECB och deras räntebeslut i den första bloggen. Dagens sänkning med 25 punkter indikerar mer än väl att Centralbankens värsta fiende "deflationen" spökar. I början på året var inflationen ca 1,4% och är nu nere på ca 0,7% med vissa negativa tal i PIIGS länderna.
Börserna gick rakt i taket efter meddelat beslut. Känns märkligt med tanke på att en ekonomi med sjunkande priser inte är ett optimalt börsklimat. Man får en känsla av att världens största pyramidspel får ytterligare fotogen på brasan och mindre av klokt tänkande.
Det kommer att debiteras en hel del på den här bloggen om hur macro ekonomierna i världen påverkar olika marknader. Idag var ett typiskt sådant läge då man inte förstår hur dom som placerar pengarna tänker. Guldet föll som borde vara en klar vinnare på lägre realräntor. När Japan fick deflations tendenser föll börsen 70%. Här går börsen upp och sätter nya all time high varje dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela