macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

England får mer pengar

Publicerad 2013-11-10 11:56:00 i Ekonomi,

England är tillsammans med Japan det mest skuldasatta landet och med den nya Centralbanks chefen Marc Carney i England kommer det inte att bli någon ändring på det. Han kommer från Kanada som centralbanks chef där han lyckades med konststycket att från 2006 till 2012 se till att Kanada vannn det landet som ökade hushållsskulderna mest i förhållande till BNP. Grattis England era skulder kommer att öka exponentiellt! Möjligen gör det att pundet kommer vara den valutan som först går under i världens valuta krig som just nu pågår.
En del tror att nytryckta pengar kommer att lösa problemen en del tror att det är fel väg att gå.
Vad tror du?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela