macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

FED måste trycka pengar för att kompensera lägre kredittillväxt.

Publicerad 2013-11-21 11:27:40 i Ekonomi,

 

Det monetära systemet som vi har idag bygger på att vi har en konstant ökning av krediter som i sin tur skapar tillväxt. Det senaste året har dock kredit expansionen avtagit och måste därför kompenseras av nytryckta pengar från FED.
Problemet är att det har varit bankerna som producerat nästan all kreditexpansion när dom har skapat nya lån. Nytryckta pengar från FED motsvara bara en bråkdel av vad minskad utlåning innebär så det blir svårt för FED att kompensera fullt ut. Risken för deflation blir då än mer påtaglig och nytryckta pengar kommer då att öka ändå mer för att hålla deflationsspöket borta.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela