macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Hög efterfrågan på guld

Publicerad 2013-11-25 12:54:41 i Ekonomi,

Efterfrågan på guld är mycket stor ändå går guldet ner mot ett nytt årslägsta. Under Q3 såldes det 869 ton guld varav centralbankerna köpte 93 ton. Det är nu 11 kvartalet på rad som centralbankerna nettoköper guld. Man kan fråga sig varför vissa centralbanker köper guld just nu. Kan det vara att dom förstår att vi är i sista kapitlet för FIAT pengarnas överlevnad.
Kina köpte 18% mer än samma kvartal förra året. Thailand 57%, Indonesien 19%, Hong Kong 28% och Vietnam 14% mer än samma kvartal förra året.
Guld och silver är just nu metaller vars efterfrågan är större än utbudet ändå går kursen rakt ner. Konstig värld.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela