macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Kina köper allt mer guld.

Publicerad 2013-11-27 10:56:29 i Ekonomi,

http://www.mineweb.com/mineweb/content/en/mineweb-gold-news?oid=219660&sn=Detail
 

Kinas import av guld under oktober på rekordnivåer, 131 ton importerades bara från Hong Kong. Vi vet inte hur mycket som kommer in i landet via andra kanaler. Det finns vissa beräkningar om att ca 2 000 ton guld köps av kineserna bara i år. Ta då i beräkning att det bara kommer fram ca 2 200 ton guld från gruvorna runt om i världen om man exkluderar Kina och Ryssland som inte exporterar sitt guld.
Samtidigt som guldet flödar in i Kina så går priset ned med ca 20-30%. Konstig värld, man undrar om det finns en enda marknad som inte är manipulerad och vad som händer när marknaderna någon gång i framtiden skall fungera som en marknad skall göra.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela