macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Klargörande charts vart vi är på väg

Publicerad 2013-11-12 16:48:27 i Ekonomi,

http://stawealth.com/daily-x-change/1878-the-market-in-pictures.html
 
När man går igenom samtliga chart som Stawealth.com redovisar så är det helt klart att börserna är väldigt högt värderade. Som jag tidigare nämnt så är börsen endast driven av likviditet och inte fundamenta. Hur länge det kan hålla på vet ingen, men om det händer något som får börsen att vända ned så kan det gå riktigt fort. 
Det man ser tydligt är att dom senaste stora nedgångarna har aldrig fått bottnat ur. Man har sänkt räntan och tryckt pengar för att mildra fallen. Dessvärre kommer det med all sanolikhet leda till att nästa nedgång blir betydligt mycket värre än vi varit med om sedan vi började med papperspengar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela