macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Ljuger Obama administrationen om Iran avtalet

Publicerad 2013-11-29 09:22:36 i Ekonomi,

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2514347/Iran-says-Obama-administration-lied-details-nuclear-deal-White-House-insists-agreed-agreed.html#ixzz2lrkke01Q
 

Iran påstår att Obama far med osanningar när det gäller avtalet om Irans anrikning av uran. Man undrar vad som egentligen har avtalats om och hur detta kommer att förändra säkerhets läget i regionen. Man framhåller all som oftast att det handlar om Iran mot Israel när det egentligen handlar om konflikten mellan Sunni och Shia muslimer. Det har pågått inommuslimska motsättningar i ca 1400 år och bara efter andra världskriget har det skördat ca 11 miljoner offer vilket ca 90% varit muslimer dödat andra muslimer.

Om nu Sunni muslimerna som är i klar majoritet får för sig att Iran kommer fortsätta med Uran framställning i samma takt som förut så är det inte otroligt att spänningarna i regionen kommer att intensifieras. Saudiarabien är nu inte helt tillfreds med sin allierade, USA som har svikit dom både när det gäller Iran såsom Syrien.

 
clip_image004

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela