macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

När kommer guldet vara tillbaka på spåret?

Publicerad 2013-11-21 14:30:09 i Ekonomi,

US Debt and Debt Limit vs Gold
 

Sedan Tyskland begärde tillbaka en del av sitt guld från FED så har guldet helt tappat korrelationen med ökningen av USAs skulder. De senaste 13 åren korrelationen varit 98% för att i början på detta år helt köra ur. Tyskland fick beskedet att 300 ton kommer att ta 7 år att få tillbaka. Marknaden har sedan dess förstått att det gäller att ha fysiskt guld i sin ägo och inte pappersguld.

Bullion banks som handlar med guldet har varit mycket negativa till guldet och utfärdat säljrekommendationer för att investerare skall sälja och därmed få fram guld som man kan leverera till dom som vill ha fysiskt. Det har lyckats så långt att guld ETFer har tömts med ca 700 ton guld som till stora delar gått till Kina. Men när man inte kan hämta mer guld från ETFerna vart skall man då hitta guld till en efterfrågan som bara ökar från Kina.

Comex lagren är rekordlåga och man har redan börjat sälja på guldet så att när december terminen för leverans av guld inte skall bli så intressant för leverans utan att man rullar över till februari terminen. Första dag för att göra anspråk på leverans är nästa torsdag vilket med största sannolikhet innebär att vi får se pressade kurser för guld och silver fram till början på december.

Kommentarer

Postat av: Guldgossen

Publicerad 2013-11-22 08:41:51

Bra grafer! Fortsätt så. Skall följa denna site framöver!! Guldgossen

Svar: Bra då har vi en läsare
Roger Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela