macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Papperspengarna del 2

Publicerad 2013-11-12 17:16:00 i Ekonomi,

Under de senaste 200 åren har de monetära systemen bytts ut ett antal gånger. Inget konstigt med det då systemet blir under för stor stress och därmed kapsejsar eller bytts ut mot ett nytt system. Medellängden har varit ca 40 år och dagens system har nu hållit ut i ca 42 år. När det gäller monetära system med FIAT valutor är däremot medellivslängden betydligt kortare, ca 27 år. 

När det gäller monetära system så börjar dom som mycket stabila system med en uppbackning till 100% av något som håller sitt värde, ex ädelmetaller. Under tiden tänjer systemet på stabiliteten genom att gå ned till ca 40% uppbackning och sedan ca 20% för att i sista stadiet ta bort all uppbackning och därmed tillåta fri tryckning av pengar. Där är vi nu idag. Skrämmande när de största valutablocken gör samma sak samtidigt och vi vet att FIAT valutor inte överlever i det monetära systemet.

Det finns därmed mycket som talar för att när vi får ett nytt system så kommer det bli med uppbackning av ädelmetaller eller något som behåller värdet och inte kan framställas ur tomma intet. Som dagens papperspengar.

Kina köper allt guld som dom får tag i och har med all säkerhet en plan för uppbackning av deras valuta. Mer om detta vid ett senare tillfälle.

Allt detta är positivt för ädelmetaller, speciellt guld och silver.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela