macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Petrodollar inte längre dagens världsvaluta????

Publicerad 2013-11-20 14:47:15 i Ekonomi,

Som vi tidigare nämnt så är Kina inte långt borta från att ha en valuta uppbackad av guld och samtidigt fullt konvertibel på världens valutamarknad. Petrodollarn som kom till när Nixon klippte banden med guldet och såg till att hela världen fick kreditvänliga fiat valutor. För att få trovärdighet i petrodollarn så avtalade man med Saudiarabien om militär uppbackning om alla oljeaffärer gjordes i dollar.
Nu börjar petrodollarn tappa sitt förtroende på världens energimarknader då Kina och en del andra länder börjar göra affärer i andra valutor vilket bara för några år sedan hade varit helt otänkbart. Det första den nya kinesiska presidenten gjorde var att åka till Ryssland och skrev ett avtal om att alla energiaffärer mellan länderna skall utföras i Yuan.
Petrodollarn håller fortfarande alla fiat valutor vid liv men det är nu inte långt borta tills världen kommer att återgå till valutor som har en uppbackning av något med värde.
Ron Paul har sagt att när oljeaffärerna börjar göras i guld eller något annat med stadigt värde då är slutet nära för fiat pengarna. Varför inte kinesiska Yuan uppbackad av guld.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela