macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Stökig guld och silver vecka

Publicerad 2013-11-26 09:13:04 i Ekonomi,

http://jessescrossroadscafe.blogspot.se/2013/11/gold-daily-and-silver-weekly-charts_25.html
 

Det kommer att bli en volatil vecka för guld och silver, options lösen och december terminer som skall regleras.
Options lösen var igår och senare i veckan skall Comex leverera guld till eventuella kunder som vill ha fysisk leverans.

I går var det 126 000 guld kontrakt fortfarande öppna vilket motsvarar 12,6 miljoner ounces. Comex har i lager för leverans 589 000 ounces vilket skulle innebära en mycket knivig situation om samtliga skulle få för sig att begära leverans.

Nu kommer ju inte det att hända men lagret av fysiskt guld för leverans är mycket litet och någon kanske får för sig att prova vad som händer när man begär en stor leverans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela