macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Vinster i andel av BNP

Publicerad 2013-11-29 14:38:00 i Ekonomi,

Man kan hämta ifrån FEDs databas följande chart som visar hus stor andel företagets vinster är i förhållande till BNP. Vad som framgår är att vi är ca 70% högre än genomsnittsvärdet sedan slutet på 40-talet. Om vi dessutom lägger in att vinstmarginalerna är på rekordnivåer så börjar man fundera på hur länge reallönerna kan minska och samtidigt vi bibehåller den höga vinstnivån.
Det är dags för löntagarna runt om i västvärlden att höja sina röster för att få bättre betalt. Det skulle leda till mera pengar ut samhället och en högre omsättningshastighet för pengarna och därmed förenkla för centralbankerna att hålla 2% inflation.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela