macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Ukrainas utveckling oroar.

Publicerad 2014-02-27 15:24:13 i Ekonomi,

Det är nu ett mycket ostabilt läge i Ukraina. Pengarna forsar ut ur landet och förra veckan tog man ut ca 7% ur
bankerna samtidigt som valutan tappar stort. Landet är bankrutt och söker finansiering. IMF, EU och Ryssland skall hjälpa landet under olika förutsättningar. Ryssland har nu en stor militär övning vid Ukrainska gränsen samtidigt som USA varnar Ryssland för militär inblandning.
Den nya regeringen får ett eldprov då de skall försöka hålla ihop nationen utan att man hamnar i ett inbördeskrig eller att Ryssland just går in och talar om vad som gäller. Ryssland transporterar sin gas till EU genom Ukraina och vill ha full kontroll på det samtidigt som man har militära baser i landet som man säkert vill behålla.
Det här kan spä på oroligheterna i regionen där Syriens inbördeskrig blir mer påtagligt när nu Saudi Arabien ger rebellerna mer och mer högteknologiskt vapen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela