macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Vad skall driva den amerikanska ekonomin framåt.

Publicerad 2014-02-03 09:58:56 i Ekonomi,

Den disponibla inkomsten i USA minskar och samtidigt är det färre som arbetar och drar in till skattekistan. Var skall tillväxten komma ifrån. Tillväxt skapas utifrån
1) Dom reala lönerna ökar konstant och bidrar till ökad efterfrågan. Ser vi ej.
2) Fler arbetar och skapar mer köpkraft. Ser vi ej.
3) Kreditexpansion vilket leder till ökad efterfrågan. Ser vi ej.
4) Produktivitets förbättringar vilket leder till bättre och billigare produkter. Ser vi fortfarande.
Man har dessutom använt sig av noll ränta och pengatryckning under de senaste fem åren vilket inte hjälpt till att få punkterna 1-3 och gå åt rätt håll.
Allt tyder på att ekonomin är på väg åt helt fel håll och det kan bara sluta med att systemet måste göras om och att skuld bubblan spricker.

clip_image004

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela