macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Papperspengarna del 3

Publicerad 2014-07-18 12:25:43 i Ekonomi,

Vi har nu konstaterat att FIAT valutor inte överlever i monetära system och att medellivslängden är ca 27 år. 
Dagens system är 43 år och lever på övertid. Centralbankerna har under dessa 43 år gjort flertalet räddnings aktioner för att hålla systemet vid liv. Sänkningar av räntan och ökad penningtillväxt så fort vi fått en ekonomisk nedgång eller kollaps på de finansiella marknaderna.
Dessa åtgärder är nu svårare, med en ränta på noll i ca 5 år och med en exponentiell ökning av nytryckta pengar. 
Kollapsen för det nuvarande penningsystemet kommer naturligtvis att bli en dramatisk händelse. Den kommer att skapa många förlorare och få vinnare. Den kommer att leda till en omfördelning av rikedomar av historiska proportioner. Papperspengarnas kollaps kommer inte att innebära slutet för kapitalismen utan bara början på en ny form av kapitalism med pengar som behåller sitt värde och inte kan tryckas tills värdet blir lika som konfetti. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela