macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Skulderna fortsätter men leder ej till högre tillväxt

Publicerad 2014-07-17 14:02:37 i Ekonomi,

Det finns inget tydligare än nedanstående charts vart vi är på väg. Skulderna fortsätter att öka medans tillväxten för BNP är långt efter. Lägre räntor de senaste 30-40 åren har gjort det möjligt att fortsätta att låna utan högre kostnader för lånen. Vi har dock kommit till vägens ände då räntan är noll och mer skulder leder inte till högre tillväxt utan högre kostnader för ökad skuldsättning. Det är således dags för ett nytt monetärt system som inte bygger på ökad skuldsättning utan på högre löner och mer arbete. Omställningen kommer bli kännbar för dom flesta men mest för högt skuldsatta personer och bolag.  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela