macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Guldet tillbaka på spåret när det gäller att följa den monetära basen.

Publicerad 2014-03-13 09:47:21 i Ekonomi,

 Guldet har de senste dryga två åren släppt sin koppling till ökningen av den monetära basen i USA och i stället fått en dryga 35% nedgång medan den monetära basen har fortsatt att stiga. Det verkar dock som att guldpriset är tillbaka på spåret och skall nu ta tillbaka sin nedgång och börja harmonisera med den monetära basen. Detta tyder på att vi kan få se ett guldpris under detta år som printar all time high.
Gold versus Monetary Base

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela