macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Kina köper allt mer guld.

Publicerad 2014-03-25 15:03:51 i Ekonomi,

Enligt officiella siffror från Hong Kong för kinesisk guld import via Hongkong var nettoimport cirka 30 % högre i februari än föregående månad, och hela 79 % högre än samma månad 2013. Det visar att kinesernas efterfrågan på guld inte visar på någon avmattning utan att efterfrågan fortsätter att öka.  

De första två månaderna av årets nettoimporten via Hongkong uppgick till 192,8 ton, jämfört med 80,6 ton under de två första månaderna för 2013 vilket innebär att importen för de två första månaderna faktiskt har stigit med knappt 140%.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela