macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Håller Grekland på och förbereder för en ny valuta

Publicerad 2015-07-09 11:55:00 i Ekonomi,

Håller Grekland på och förbereder för en ny valuta som skall ersätta Euron när Tyskalnd säger nej till nedskrivning av Greklands skulder. Bankerna kommer inte att öppna föräns det finns pengar i systemet och att möjligen några banker har fått göra en Bail-In för att säkerställa att man har pengar och betala tillbaka ECB med. Hur som helst så kommer en stor del av den grekiska befolkning förlora stora delar av sina pengar. 
Ett land med så stora skulder som Grekland (gäller inte bara Grekland utan en stor del av västvärldens länder) har bara två allternativ för att komma på fötter igen. 
1) Alla skulder skrivs av och man börjar om från början. Inte troligt då Tyskland med flera länder motsäger sig          starkt skuldnedskrivning för Grekland. 
2) Man går ur EMU och inför en ny valuta som kommer att handlas betydligt under Euro värdet. Inflationen          kommer att bli mycket hög och man inflaterar bort skulderna. Problemet är att skulderna är i Euro så man  kommer inte att betala tillbaka sina skulder utan EMU länderna får skriva ned fordringarna och skattebetalarna får  än en gång stå för notan. 
 
 
 
clip_image002
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela