macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Marknaden handlar råvaror som om deflation tar fart vilket får centralbankerna att börja skissa på ytterligare QE. Deflation är centralbankens värsta fiende speciellt i ekonomier med höga skulder som vi har idag.

Publicerad 2015-07-22 16:57:00 i Ekonomi,

The Bloomberg Commodity Index (BCOM), which tracks 22 different commodities, just hit its lowest level since April 2002.

Commodities crash to 11-year low as deflation fears grow: Latest price slump complicates backdrop for interest rate hikes

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela