macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Den snabba dollaruppgången är svår att hejda

Publicerad 2015-03-20 12:26:52 i Ekonomi,

Volatiliteten på valutamarknaden är nu vildare än på någon annan marknad. Frågan är hur man skall få stopp på uppgången i dollarn som sedan förra sommaren stigit snabbare än någon annan gång under perioden med fiat valutor. Det beräknas att det finns ca 9 trilljoner dollar som är placerade runt om i världen och således har sålts mot andra valutor. När nu stora valutaförluster uppstår och dollar måste köpas tillbaka till högre kurser så är det svårt att få ned dollarn och minska det deflationistiska trycket som uppstår i USA och på råvarumarknaden. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela