macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Papperspengarnas slutfas

Publicerad 2015-03-10 10:33:25 i Ekonomi,

Vid en studie av 775 fiat valutor konstaterades att den genomsnittliga livslängden för en valuta var bara 27 år. Här är fördelningen vad som hände med papperspengarna.  

20% valutor misslyckades genom hyperinflation 21% förstördes genom krig 12% förstördes genom självständighet 24% var "monetärt reformerade" 23% är fortfarande i omlopp 

Dagens globala monetära system består av dessa fiat valutor och dom har varit i bruk sedan 1971. Vi har således hållit systemet igång betydligt längre än snittet på ca 27år. Med tanke på att vi har noll ränta och systemet hålls ihop med nytryckta pengar så börjar vi närma oss slutet. Om vi skall tro historien så är det mest troligt att systemet görs om genom krig, inflation eller ett reformerat monetärt system.

Vilket det än blir så är det mycket positivt för guld och silver som självklart skall ingå i alla investerings portföljer med minst 10%.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela