macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Botnia Exploration har nu fått sitt provbrytnings tillstånd vilket kommer att bevisa höga halter av guld. Har uttalats att det inte kommer att bli någon mera nyemission vilket är mycket positivt.

Publicerad 2015-05-26 14:20:00 i Ekonomi,

Det går att köpa guld på olika sätt. Fysiskt guld i handen är det bästa och säkraste sättet.

Pappersguld är det med störst risk då man inte vet om det finns guld bakom alla underliggande derivat. Det uppskattas att det finns pappersguld till en omfattning om 100 på 1 när det gäller fysiskt guld.

Det smartaste sättet är att köpa guld som man vet ligger i marken och som har höga halter och kan utvinnas på ett enkelt sätt. Nu finns det ett bolag i Sverige som klarar dom förutsättningarna, nämligen Botnia Exploration AB.

Den senaste tiden har det klarnat runt företagets framtida planer och man har fått bekräftat att det finns guld med höga halter och att det även går att utvinnas på det mest enkla och miljövänliga sättet. Företaget har som målsättning att identifiera en mineraltillgång på ca 1 000 000 tr oz och har idag ca 250 000 tr oz klara. Med dagens börsvärde på ca 7 MUSD betalar du som aktieägare ca USD 35 per oz och kommer företaget upp i ca 500 000 tr oz kommer du in under 20 USD per oz.

Att köpa något för ca $35 som har ett marknadspris på ca $1200 och som man idag vet går att framställa på det enklaste, billigaste och mest miljövänliga sättet måste vara det smartaste sättet att köpa guld.

Du är dessutom med på hela uppsidan av guldpriset och behöver inte oroa dig över att det blir stulet då det ligger säkert i marken medan du väntar på att guldet skall stiga till sitt rätta värde.  

Botnia Exploration handlas på Aktietorget och kursen pendlar runt ca 0,7 kronor. Då vi tycker att samtliga portföljer skall ha en andel guld så är det här det enklaste, billigaste och säkraste sättet att försäkra sin portfölj med guld tillgångar.

Man har nu fått tillstånd för provbrytning vilket under sommaren kommer att bevisa fyndighetens höga halter. Dessutom går VD Bengt Ljung ut och lovar att det inte kommer bli någon nyemission utan blir det behov av pengar så kommer det ske på annat sätt. Högst troligt gör man en lösning med något streaming bolag.

http://beta.redeye.se/events#/videos/5f6xmfso

Botnia Exploration

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela