macrogoldsilver.blogg.se

Skulderna i världen har aldrig varit så höga som de är idag samtidigt som man trycker pengar för att hålla systemet igång. Guld och silver har varit en del av det monetära systemet under flera tusen år. De senaste dryga 40 åren har man dock valt att lämna dessa ädelmetaller utanför och det har medfört ökade skulder och ett ohållbart system.

Schweiziska centralbanken köper aktier i USA så det är inte bara återköpen av aktier som håller kurserna uppe. Undrar om det Schweiziska folket vet vad centralbanken gör med deras pengar. Det var inte länge sedan dom röstade mot guldet som bas i portföljen nu har dom högt värderade aktier i stället. Känns tryggt.

Publicerad 2015-05-07 20:17:00 i Ekonomi,

As we noted last week, that amounts to around $100 billion — 15% of Switzerland’s GDP — in equities. This prompted us to praise the bank for its sheer brazenness in owning up to its equity holdings in a world where all plunge-protection-providing central banks are buying stocks but in which no one dares to admit it. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Roger Lundberg

Har varit verksam inom den finansiella marknaden i över 35 år. Har därmed varit med om både upp och nedgångar inom olika marknader. Min bedömning är att vi närmar oss en ny härdsmälta på de ekonomiska marknaderna och vill därför med denna blogg dela med mig av min erfarenhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela